Какви плочки за баня да изберем за нашия интериор


Изборът на плочки за баня е вероятно това, което предизвиква най-големи колебания при обзавеждането на мокрото помещение в новия дом. Възникват много въпроси, чудите се дали няма да направите грешка с цвета или текстурата, тъй като следващия ремонт ще бъде доста напред във времето. За да не изпаднете в ситуация да съжалявате на по-късен етап, добре е предварително да сте сигурни в решението си.

Плочки за баня цени и качество

Обикновено колкото е по-високо качеството, толкова и цената е по-висока. Но ако не разполагате с достатъчно голям бюджет, можете да помислите върху следното – дали стилните плочки за баня среден клас няма да ви свършат същата работа като по-луксозните модели? Ако искате банята ви да изглежда стилно и елегантно, вероятно има и други начини да добавите малко лукс. Например, модерни фитинги, сполучлива украса, луксозни комплекти държачи за кърпи, чаши за четки за зъби, диспенсъри за течен сапун и други дребни детайли, без които нито една баня не може да функционира добре. Разбира се всички тези аксесоари трябва перфектно да се вписват и допълват вашите плочки за баня и най-вече цялостния интериор.

Декоративните плочки за баня цени и приложение

Декоративните плочки за баня са също една добра идея, с която наистина ще постигнете отличен ефект. Не е задължително всички стени да са облицовани с тях, но можете да си изберете част от тях, която да декорирате подобаващо и да се получи много красив и оригинален акцент. Може да използвате и само фризове, това също е чудесно решение.

Цветът на плочките за баня

Стените на вашата модерна баня могат да бъдат облицовани в един и същ цвят или пък да решите да добавите визуален интерес, като използвате плочки в два различни цвята. Ако ще правите едноцветни стени, то не се изкушавайте да ги решите в тъмни цветове, особено в черно. Първо, че помещението веднага ще се стесни визуално и ще стане прекалено мрачно, второ черните плочки се цапат дори повече от белите, защото върху тях се отбелязва всяка неволно попаднала капчица пяна. Така че, по-добре подберете светли цветове и няма да съжалявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *