3 неща които да проверите преди наем на луксозна къща

Има традиционно възпитани семейства, които при търсене на жилище под наем, избират еднофамилна къща, защото са свикнали с уюта и разположението на този вид архитектура. Съвременният начин на живот обаче, особено в София, може да ги изправи пред красиво поднесена реклама, но със съмнително качество на предложените условия. Затова ето 3 неща, които лично да инспектирате, преди да вземете къща в София, за която ще плащате наем.

Проверете всекидневната, трапезарията и спалните. Преди да се нанесете в къщата, останали ли са следи от предишните наематели? Проверете го. Разходете се в тези три стаи и внимателно разгледайте стените. След това разгледайте ключалките и бравите на вратите в същите стаи, вижте ключовете на осветлението, проверете прозорците, как се отварят, скърцат ли, заяждат ли, работят ли щорите. Звучи досадно, но е ваше право, ако искате всичко да е изрядно, дори задължение.

Влезте в банята. Инспектирайте те луксозната къша, все едно току що сте завършили ремонта ѝ, и искате да установите дали всичко е наред. Пуснете казанчето да видите дали работи добре. Проверете всички смесители и техните кранчета, течовете водят до проблеми, а проверката е най-добрия начин да установите предварително. Вижте аксесоарите за баня, здраво ли са окачени на стената, излъчват ли блясък. Има ли достатъчно място в банята? Проверете всичко важно, сякаш сте вкъщи.

Насочете се към кухнята. Оставихме кухнята накрая, защото май там има най-много инспекция. Дори да не сте готвач, трябва много добре да инспектирате цялата система свързана с готвенето. Вижте всички подробности дали имате плот за готвене или класическа готварска печка; проверете как се включва и изключва. Проверете хладилника и фризера, миялната, шкафовете, с една дума всичко, което ще се ползва почти всеки ден.

Когато направите инспекция, теглете чертата и вижте нещата, които не са ви направили добро впечатление. Тогава можете да искате малко сваляне на цената. Защото луксозна къща под наем в София се рекламира лесно, но наемателите имат последната дума и те държат тя да е подкрепена с предложеното качество в интериора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *