Часовници Fossil

Сред компаниите, специализирани в лицензираното производство на часовници, оборотът на Fossil се е изменил от 504 милиона долара през 2000 г. до 3,2 милиарда долара през 2015 г.!

Fossil е четвъртият по големина производител на часовници в света днес. Въпреки всичко, това е една от модните марки проявява все по-голям интерес към аксесоарите като цяло и по-специално към часовниците, както и в широкото развитие на подизпълнители в часовниковата индустрия в Хонг Конг и Китай. Тези два фактора насърчиха повече компании да започнат лицензираното производство на модни часовници.

Въпреки че САЩ има богата история в часовникарството, която се ни връща далеч назад (включително компании като Waltham, Hamilton и Bulova), Fossil няма никаква връзка с американските часовникови традиции. По-скоро това е компания модна икона, произвеждащана модни часовници, създадена в Далас от братята Картсотис, Том и Коста през 1984 г. под името „Overseas Products International“.

Компанията първоначално е създадена само като част от маркетингов проект. През 1986 г. братята Картсотис пускат часовниците Fossil на американския пазар. Произведени са в Хонг Конг и тяхната идентичност предизвиква Америка от 1940-те и 1950-те. Те са имали непосредствен успех и оборотът на компанията се е увеличил от 2 млн. Долара през 1987 г. до 32,5 млн. долара през 1990 г. Това насърчава двамата братя да създадат собствена компания. Те инвестират своя капитал през 1993 г. и приемат стратегия, основана на три основни точки – контрол на предлагането, разклоняване на модни марки и вертикализация на дистрибуцията.

За да усъвършенства производството на часовници, Fossil поема управлението на компанията в Хонг Конг през 1992 г. и я преименува на Fossil (East). Тя се занимава с доставката на часовници до централата в Америка. Освен това, компанията става акционер в няколко компании в Хонконг, като Amazing Time (60%), Pulse Time Center Company (60%) и Trylink International (51%). Тези компании правят Fossil един от водещите световни производствени центрове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *