Холова гарнитура – полезни съвети при избора

Изборът на подходяща холова гарнитура, може да се окаже не толкова лесна задача, предвид голямото разнообразие на модели на пазара. Има обаче няколко важни неща, които не трябва да пропускате при покупката на холова гарнитура и днес ще поговорим именно за тях, за да бъде изборът ви по-лесен.

  • Холова гарнитура – каква дамаска да изберем?

Със сигурност ще попаднете на различни предложения относно дамаската – велур, еко кожа, текстил, жакард или микрофибър. Разликата между най-общо казано естествените материи (велур и кожа) и изкуствените (велур и еко кожа) е в издръжливостта и цената. Ако разполагате с по-ограничен бюджет, ви съветваме да изберете изкуствена кожа. Тя е лесна за поддръжка и е сравнително устойчив материал. Най-популярни сред потребителите безспорно са текстилните варианти.

  • Холова гарнитура – какъв цвят да изберем?

Цветът на дамаската винаги е въпрос на лично предпочитание и виждане относно визията, която желаете да постигнете в помещението. И все пак съществуват някои правила, които е добре да спазвате. Като например, ако помещението е с по-малка площ, добре е да заложите на по-светли цветове, които да го направят визуално по-просторно. Ако пък стаята е по-слънчева и има достатъчно светлина, може спокойно да изберете и по-тъмни нюанси. Също така задължително помислете от кого ще се използва холовата гарнитура. В случай, че имате малки деца или домашни любимци, тъмните цветове са по-подходящи. Не забравяйте да съчетаете цвета на меката мебел и с останалите елементи в стаята – цвета на стените, пердета или килима например.

  • Холова гарнитура – конструкция

Най-важно от всичко обаче е качеството на вложените материали при изработката на една холова гарнитура, а именно конструкцията, облицовката, пълнежа и рамката. Изберете стабилна и устойчива конструкция, която да ви бъде и удобна.  Препоръчваме да тествате и механизма, ако моделът холова гарнитура разполага с такъв. Съветваме ви да инвестирате наистина в качествена холова гарнитура, защото този вид мека мебел е един от най-използваните в дома. На нея прекарваме свободното си време и почиваме, понякога се използва и като допълнително място за настаняване на гости или пък за игра на децата, така че изберете материали, които биха издържали възможно най-дълго във времето.

Знаем, че изборът на холова гарнитура е свързан с много средства и време в обикаляне на магазини, затова ви съветваме да прегледате и предложенията онлайн в intershop.bg –  магазин за качествена мека мебел на добри цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *