Търсим злато монети

Търсене на злато монети е увлекателно и вълнуващо занятие, но освен това то се явява и увлечение, носещо печалба. Тава хоби не само повдига настроението и осигурява положителни емоции и приятни спомени, но позволява и да се увеличи богатството. Макар и малко откритото злато монети може да покрие разходите за покупка на необходимото оборудване, собствената организация и експедиция.

Преди да се захванете с търсене на благородни метали, най-напред трябва да определите къде вероятно може да има такива. Съществуват много варианти за печеливши места, потенциална перспектива за търсене – брегове на водоеми, където има събирателни пунктове, фериботни пресичания. Полезно е да се разровите в архивите, да чуете разни истории от старите жители, които биха разказали къде вероятно е скрито златото монети, а къде – не.

Да послушате интересни истории за съкровища и за търсене на такива – те може да разкажат за местата на мост или кей, където често хора са губели монети при спиране и смяна на превоза.

Полезна информация е да разберете къде са се намирали в миналото центъра на селището и кръчмата. По тия места може да се открият разнообразни ценности и украшения. После започвайте да действате с метален детектор. Разбира се, не трябва да се ограничавате само с избраното място по направените разкази, важно е да подходите креативно и даже да послушате интуицията си.

Може да пробвате да търсите на територии, където някога е имало църкви, манастири и училища. На тези места са се провеждали сбирки, събрания, събирали се данъци и различни жертвоприношения.

В църквите могат да се намерят монети от различни метали, скъпоценни украшения, ценни старинни вещи, скъпоценности. В църковните стени напълно е възможно да са скрити исторически документи. Някога е имало традиция под основите на църквите да се полагат ценни дарове от покровители или монети.

Като изследвате с помощта на метални детектори развалини от стари сгради, както и прилежащите площи, може да се натъкнете на злато монети и на много интересни изненади. Може да насочите вниманието си към отдавна забравени търговски пътища. За тях може да имате нужната информация от стари карти. Необходимо е да сравните и съпоставите двете карти – стара и съвременна, и да определите къде е минавал някога пътя. По тези пътища са преминавали търговци, които са пренасяли злато монети. Често тези търговци са били нападани и ограбвани, а скъпоценностите отнасяни или заравяни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *