Спестете пари при подготовката на децата за училище

Подготовката за училище гълта доста средства на родителите и всеки би бил щастлив, ако намери удачен начин да спести малко средства. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да спестите малко пари, докато набавяте ученически пособия. Не чакайте да дойде началото на учебната година. Нека за тогава да останат само подаръците за децата, опаковани в подаръчни кутии.

1. Направете списък с необходимото

Трудно е да се предвиди какви точно ще бъдат материалите, които ще са необходими за всяко от децата ви, но ако започнете със списък предвид нуждите и желанията им, можете да намалите объркването по-късно, когато разпродажбите започват да се появяват и забравяте какво  всъщност е необходимо. Разгледайте гардероба на всяко дете, за да проверите размерите, дупките в дънките и състоянието на обувките им.

2. Включете и децата си

Ако децата ви са по-малки, очевидно няма да имат много претенции, но дори и като родители може да бъде лесно заляти от имена на марки и изрази като „всички останали деца носят.“ Дайте на децата си малко власт върху този процес и нещата ще вървят много по-гладко.

3. Следете за разпродажба

Може да е разумно да започнете да проверявате всички брошури за разпродажби на големите вериги за училищни дрехи и помагала. Те ще излизат по различно време, така че е добре да им обърнете внимание и да прецените кои отговарят на нуждите, които имате във всяка категория.

4. Размяна с други ученици

Ако имате приятели с деца ученици, можете да си разменяте помагала и дрехи в зависимост от нуждите. Това не само ще ви спести пари за покупката на по-големи размери, но можете да изчистите доста ненужни неща от вашите шкафове, от които вече нямате нужда.

5. Пазарувайте през лятото

Лесно можете да намерите страхотни разпродажби, тъй като търговците започват да освобождават място на по-дебелото облекло, което идва през есента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *