Спално бельо от Турция

Турското спално бельо отдавна спечели сърцата на българските потребители. Традициите са взели най-доброто от историята на текстилното производство, а съвременните технологии правят турските спални комплекти не само още по-добри, но и по-достъпни.

История на текстилното производство в Турция

Местоположението на Турция по пътя от Азия към Европа предопределя, че страната е пресечната точка на много търговски пътища. Въпреки факта, че турската държава се е образувала през XIV век, едва в края на XIХ и началото на ХХ век, тя започва наистина мащабното развитие на своята индустрия. Това беше улеснено от изграждането на железопътни линии и инвестирането на чужд капитал. Благодарение на манифактурното развитие в Турция започнаха да се строят фабрики и заводи, а турската икономика започна да расте бързо.

Исторически богатите занаятчийски традиции в тъкането са основата на турската текстилна промишленост. Турските килими, тъкани и кожени изделия никога не престават да бъдат търсени. Въвеждането на нови технологии и средства за производство на тектил позволи не само да се увеличи производителността, но и качеството на произвежданите стоки. И в края на ХХ век, редовни прегледи за безопасност и висока точност на персонала се превърнаха в норма за турските стоки.

Турският текстил днес

През ХХI век Турция стана един от най-големите доставчици на текстил за много страни. Текстилната промишленост се превърна в един от водещите сектори на икономиката. Турският памук, отглеждан в достатъчни количества на слънчеви насаждения от различни провинции, има отлично качество.

Въпреки това, днес Турция вече не се конкурира с други страни, произвеждащи текстилни нискотарифни продукти. Напротив, тя твърдо зае нишата на висококачествени продукти, които отговарят на всички европейски и световни модни тенденции със строги стандарти за качество.

Турски тъкани, спално бельо, килими и други видове текстил придобиха световно признание. Отличното качество на турския текстил, уникалните национални, класически и модерни мотиви в комбинация с умело подбрани цветове позволяват тези продукти да не се задържат за дълго върху рафтовете на магазините.

Преобладаващото използване на 100% естествени тъкани – памук, бамбук, тенсел (евкалиптово влакно), вълна, лен, коприна, както и различни комбинации от тези тъкани със синтетични влакна – прави домашния текстил приятен на допир и удобен за използване.

Турски битов текстил

Турското спално бельо е продукт от среден и премиум клас. Спалните комплекти с с оригинална маркова опаковка се използват често като подаръци за различни поводи. Купуването на комплект, произведен в Турция, е чудесен вариант като подарък, който изглежда солиден и същевременно достъпен. Освен това изключително богатият асортимент дава предлага дизайн за всеки вкус в широк ценови диапазон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *