Предимствата на синбиотик

Здравето е това, което е най-ценно за човека и за това трябва да се отнасяме отговорно към него. Често се случва да го оценим когато вече сме го изгубили. Не трябва това да се получава. При възникнал проблем в стомашно-чревния тракт е необходимо веднага да се разреши, защото само нормалната работа на храносмилателната и отделителна системи ни гарантират здравето.

При нарушена чревна флора се налага употреба на пробиотици. Това са био препарати, съдържащи комбинация от различни щамове на живи бактерии. Попаднали в червата те потискат патогенните микроорганизми и съдействат за развитие на полезните. Те постепенно умират заради влошените условия и за да се създадат нормални условия за развитие и размножаване на полезните бактерии към пробиотика се добавя пребиотик, осигуряващ точно необходимите условия за развитие на полезните микроорганизми.

Комбинацията между пробиотик и пребиотик се нарича синбиотик. Прилага се при нарушена микрофлора в реултат на прием на антибиотици, инфекциозни заболявания, дисбактериоза, простудни забалявания, небалансирано хранене.

Със своя балансиран състав синбиотика засилва обменните процеси, както и подобрява функционирането на всички органи. Приемът му оказва положително влияние върху кожата, ноктите, косата. Употребява се при алергия, завишен холестерол, проблеми с кръвно налягане и при всички заболявания, които нарушават полезната микрофлора на стомашно-чревния тракт.

Балансираната комбинация между пробиотик и пребиотик в синбиотик с попадането си в червата създава благоприятни условия за развитие на полезните бактерии и подтиска патогенните. Същевременно се променя средата в кисела, което активира полезната микрофлора. За сега няма поместена информация за отрицателно въздействие на био препарати с живи бактерии. Синбиотик се използва и от бременни жени при проблем с чревната микрофлора.

За да се поддържа организма здрав е необходим силен имунитет, който не позволява патогенните бактерии да навлязът в червата. Намаленият брой на имунните клетки води до развитие на патогенни микроорганизми, а после и различни заболявания. Нарушеният био баланс се възстановява с приема на синбиотик.

За повече информация е добре да разгледате различните онлайн предложения на био продукти и възможностите за запазване на био баланса. Не пропущайте да прочетете листовката към всеки био препарат, за да не влошите качеството му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *