Практични ли са влагоуловителите?

Мнозина се питат дали предлаганите влагоуловители са лесни за използване. Като цяло, да, много лесни. Няма да имате никакви проблеми, ако следвате инструкциите за употреба на артикула, който сте закупили.

Някои влагоуловители са малко по-специфични за използване от други. Някои модели влагоуловители използват таблетки, което означава, че не е необходимо да съхранявате отворен пакет с кристали, и имат чучур, който улеснява изпразването от течността.

Други работят малко по-различно спрямо останалите, слагате пликче с кристали в контейнера, когато резервора за течност се напълни, се изхвърля, а на мястото на кристалите, слагате нови. Когато кристалите не могат да събират повече вода, те стават твърди.

Как да изхвърлите кристалите от влагоуловителя

След като кристалите във вашия влагоуловител се разтворят в течност, всичко, което трябва да направите, е да изхвърлите течността в тоалетна и да измиете уреда.

Резервните пликове с кристали трябва да съхранявате го извън обсега на деца и животни и да избягвайте контакта с кожата или очите. Колко дълго ще изтрае всеки отделен пакет кристали, ще зависи от нивата на влага във вашия дом или конкретно помещение.

Ако проблемът ви е само незначителен (не виждате или не се усеща миризмата на влага, но просто купувате такава, за да се застраховате), може да се наложи много рядко зареждане на влагоуловителя.

Ако откриете, че често се налага да купувате пълнители, може да е време да инвестирате в някой по-скъп и голям влагоуловител.

Ако сте опитвали да използвате влагоуловител и той не решава проблема ви с влагата, направете консултация със специалист.

Трябва да сте наясно, че влагат е вредна не само за вашето жилище, но и за вашето здраве. Проучванията показват, че средно 90% от времето си прекарваме на закрито и 60% от това време е у дома. Животът във влажни, мухлясали помещения може да намали функцията на белите дробове, да възпали дихателните пътища, да предизвика стягане в гърдите и дразнене в гърлото и да изостри проблеми като астма и депресия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *