Повод за среща – отпушване на канали

Тези дни ми се наложи да търся фирма за отпушване на канали. От известно време забелязвах, че водата в каналите на моето жилище не се изтича добре и се задържа за около няколко минути. Това наистина е много неприятно, особено ако на човек му се наложи да си измие зъбите, а недай си и да му дойдат гости, които желаят да използват тоалетната, мивката и др.

За да кажа истината, ще спомена че направих на своя глава няколко опита за отпушване на канали, но те се оказа кой знае защо неуспешни. Сипвах топла вода, после сода, после най-различни препарати, които се продават на нашия пазар, но резултатът си оставяше нулев. Това наложи, както вече споменах, да се разтърся и да намеря координати на фирми, които извършват отпушване на канали. Така случайно попаднах на една фирма, чиито собственик се оказа мой стар познат. Много се зарадвах от този факт, и реших да му направя изненада, без да казвам кой съм, а като се видим направо на място.

Така и стана, на следващия ден дойде собственика на формата с един служител и изненадата му беше наистина голяма. С него не се бяхме виждали от както бяхме завършили основно училище и никой от нас не знаеше нищо за другия. Разказа ми, че е в този бранш от доста години, като още в далечната 1990 година основал първата си ВиК фирма за отпушване на канали, която днес е значително нараснала и с добра клиентела.

Бил се оженил, имал син, който също поел семейния бизнес. После се преместил в Англия, където открил подобна фирма и сега се развивал там. Аз му разказах за мен, че също съм живял в чужбина, но съм се разочаровал, и от една година съм се завърнал в България, където смятам да започна всичко наново. Накрая след процедурата по отпушване на канали излязохме за по бира и се върнахме в детските години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *