Плюсове и минуси на зъбните импланти

Въпреки напредъка в грижата за устната кухина и хигиената на зъбите, стареенето не е единственото основание за загуба на зъби. Всъщност 1 от 4 човека губят постоянните си зъби до 74-годишна възраст. Загубата на зъби, кариес, заболявания на венците, злополуки и инфекции в устната кухина са чести проблеми, които водят до вадене на зъб. В миналото протезите и зъбните мостове бяха единствените възможности. Но през последните няколко години модерните дентални импланти София  стават все по-популярни.

Зъбните импланти са безопасни и издръжливи, но при всички операции съществуват рискове.

Предимства на денталните импланти

Денталните импланти са много по-здрави и издръжливи от протезите или мостовите конструкции.

Имплантите се поставят директно в костта. Те предотвратяват увреждането на останалите зъби. За разлика от протезите, зъбните импланти помагат да спомогнат за предотвратяване загубата на костна маса, тъй като имплантите заместват зъба и корена.

Огромно предимство на денталните импланти е естественият им вид. Протезите могат да създадат проблеми с храненето и говоренето.

Грижата за зъбните импланти не е по-специална от грижата за естествените си зъби.

Недостатъци на денталните импланти

Както при всяка операция, и тук има рискове. Въпреки че имплантът е прикрепен към костта, съществува риск от инфекция на венците. Бактериите могат да попаднат в мястото на импланта и да причинят инфекция, която може да доведе до загуба на костна маса.

Съществува риск от усложнения на синусите, ако имплантите навлизат в синусовата кухина. Това може да доведе до чести инфекции на синусите или синузит.

Процесът на поставяне на зъбни импланти е много дълъг. Може да отнеме месеци. Имплантът първо се закрепва към челюстната кост. Преди да бъде монтиран нов зъб, костта трябва да приеме импланта. Това отнема приблизително 6 месеца, за да заздравее костта правилно. След това новият зъб се завинтва върху импланта. Този процес може да отнеме повече от една година.

Ако челюстната кост е слаба и не може да поддържа титановия имплант, вашият зъболекар ще трябва да направи костна присадка. Има голям риск тялото ви да отхвърли присадката, тъй като е чужд обект. Ако обаче бъде направено успешно, челюстта ви ще бъде достатъчно здрава, за да поддържа импланта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *