Анализ на пазара за нов магазин за техника София

Откриването на магазин за техника София крие и рискове. Високите вложения за покупка на стоки са далече под възможностите на не всеки начинаещ бизнесмен. Слабото търсене е резултат от непрвилно избраното местоположение или неактуална техника.

Определящ риск за магазин за техника София е голямата конкуренция. Основната част от клиентите са свикнали да посещават известни вериги супермаркети, знаейки модела на стоката, нейната цена и бонуса. Това са около 50 %, а 25 % са аудитория, която сравнява цените на различните предложения, а останалите посещават малките  магазини с цел да намерят ексклузивни или по-евтини стоки и аксесоари.

На основание на тази статистика може да се предположи, че за начинаещия търговец в началото ще има около 25 %  от общия брой клиенти. Ще се наложи да намалите цените до възможния праг, да имате различни промоции, за да има условия за привличане на ония 25 %, които сравняват цените. В перспектива е добре да помислите за своя водеща марка и равностойна конкуренция с веригите супермаркети.

За да задействате магазин за техника София трябва да направите регистрация. За това помислете под каква форма ще развивате търговията. ЕТ или ЕООД – направете своя избор. При откриване на 3 или повече търговски единици е за предпочитане ООД. Не забравяйте и да изготвите всички необходими документи, за да ги представите пред съответните служби.

За развитието на търговска дейност трябва да си осигурите необходимата площ. Изберете постройка с подходящо разположение на вашия магазин за техника София. Обърнете внимание на външния вид, интериора и необходимостта от ремонт. Площта трябва да е достатъчно голяма, за да осигурите разположение на вашата техника. За да намерите търсеното помещение, може да ползвате услугите на интернет. Сред многото обяви вие ще открието нужното помещение, което трябва да е лесно достъпно както за клиентите от района, така и за тези от населеното място.

Като вариант това може да бъде около голям търговски център, в съседство с паркинг, място за атракции, кинотеатър или места за отдих, микрорайон с развита инфраструктура. За малък магазин за техника София е подходяща търговска площ под жилищна кооперация. Да се състави план за асортимента на техниката и списък на необходимото оборудване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *