Доброто съчетание на различните акустични панели

В кръгло помещение, където стените са с меко покритие, а пода и тавана имат твърди покрития – пластмасови или метални панели, ламинат – може да се наблюдава ефекта на ехото. Звуковите вълни, попадащи върху поглъщащи повърхности, бързо затихват, в това време другите звуци многократно се отразяват от пода и тавана, създават ехо. Частично то се намалява от меката мебел, отворените шкафове, обаче те не могат да решат напълно проблема.

Различните видове акустични панели прекрасно се съчетават помежду си, което създава възможност за създаване на комбинирано покритие. Всички те са в хармония с другите видове покрития – дървени, метални, декоративни повърхности, килими. Използването на акустични панели помага да се създаде уютна обстановка, повишава се работоспособността и се осигурява комфортна почивка – в зависимост от предназначението на помещението.

Акустичните панели са трайни, надеждни и с дълъг срок на ползване. За разлика от изделията с текстилно покритие, те могат да бъдат подложени на мокро почистване, което е много важно за обществените помещения, където ежедневно има много хора. По такъв начин те удовлетворяват всички санитарно-хигиенни изисквания.

Монтажът им е много лесен, а при необходимост всеки елемент може самостоятелно да бъде поправен или подменен без демонтаж на цялата конструкция.

Благодарение на съчетанието на прекрасните акустичните характеристики и привлекателния външен вид, перфорираните панели широко се използват за оригинално и стилно оформяне на различни помещения – стаи за прослушване, концертни зали, аудитории, спортни зали, детски стаи и други. При използване на тези акустични изделия отпада необходимостта от меки покрития на стените, а това означава, че по стените няма да се натрупва прах.

Панелите, високи даже до половината на стаята, вече дават ефект на шумопоглъщане и намаляване на ехото, а монтирането на акустичните панели на тавана и по цялата височина на стените се осигурява благоприятна акустична атмосфера.

Тези изделия не позволяват звуковите вълни да взаимодействат със стени и прегради, за това не предизвикат колебания и вибрация на твърдите покрития. Освен това звуковите вълни не се отразяват от панелите, което води до това, че те губят своя потенциал.

Акустичните панели са уникални, защото без тях няма как да се посети театър, как правилно да функционират звукозаписните студия, кинотеатри, концертни зали, ресторанти, учебни и спортни заведения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *