Модерните килими

Кои са сега модерните килими – трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос. Остана в миналото когато изделията за пода и стената се считаха за просперитет, стабилност и богатство. Съвременните дизайнери считат, че тези изделия могат не само да крещят за състоянието на стопанина, но и съвсем тихо да говорят за неговия изтънчен вкус, намекват за сигурност или просто за красота в живота.

Да се постави просто ей така някаква постеля на пода не е интересно, защото това изделие трябва да се впише смислово и функционално в интериора. Естествената вълна винаги се счита за един мек, топъл и приятен на усещане материал, при това са трайни и устойчиви. Вълнените изделия изглеждат шик и благородно, те могат да красят гостна, която е направена в традиционен стил.

Копринените килими учудват със своята красота, като пресъздават и най-малките детайли на рисунките. Трябва да се отбележи техния красив вид заедно с добрите характеристики на трайност. Скъпите копринени изделия достойно се заместват от по-евтините вискозни. Те имат приятен копринен блясък, могат да са боядисани в ярки цветове при сравнително ниска стойност.

Полипропиленовите килими намират приложение благодарение на ярките цветове и факта, че не се замърсяват. Избират се и заради това, че не предизвикват алергия и не се наелектризират. С акриловите килими историята не е по-различна. Те се наелектризират, но по външен вид много приличат на копринените си събратя. Изгодните им цени позволяват широко да се използват в съвременния интериор.

Модерни са тези изделия, които се вписват в интериора на стаята, допълват го или дооформят, идеално се съчетават с обстановката по цвят, форма, материал, дължина на влакното и качество. Първи сред модерните изделия може да се каже, че са персийските. Ръчната изработка, сложните източни рисунки, слънчеви цветове – всичко това е съчетано в тях. А като си спомним и за естествения материал, от който са направени, става ясно защо персийските изделия са така търсени.

Дизайнерски килими в интериора – това е ново направление. Индивидуално направените изделия в нашия живот са обект за възхищение. Дизайнерите не просто създават тези изделия – това е творчески процес, при който се създава произведение на изкуството, разказващо за настроението на самия създател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *