Как да разтъпчете новите кожени дамски обувки

Когато става въпрос за чисто нови кожени дамски обувки, вие трябва с любов и търпение да ги опознавате, съответно те ще опознават вас. Процесът на разчупване или разтъпкване е гаранция за качествена обувка, която ще ви служи вярно години наред.

Само си помислете с какъв трепет сте си купили прелестните дамски обувки от витрината и колко ще сте разочаровани, ако не са ви удобни. Ето защо трябва да приложите правилните методи за подготовка на обувките, за да сте сигурни, че ще им се наслаждавате.

Носете новите си обувки в къщи за кратки интервали от време, за да се очупи кожата. Препоръчваме да увеличавате разходките до  2 часа в продължение на няколко дни.

Ако усетите болка в тези кратки периоди на разходки, препоръчваме да си сложите чорапи в обувките си, докато не станат по-меки и удобни.

Изчакайте обувките да паснат на крака ви, преди да започнете да ги носите по-продължително време.

Петата и пръстите са места, където могат да се появят болезнените или горещи точки. Горещите точки са знак да използвате лента лейкопласт. Ако започнете да чувствате гореща точка, веднага вземете мерки да не разраните тази част от крака си.

Дръжте кожените си обувки далеч от топлинен източник или от вода. Това може или да изсуши прекомерно кожата, или да унищожи обувката напълно.

Както производителите са подбирали с грижа материалите и внимателното са изработвали всеки продукт, се очаква да продължите да се грижите и обичате обувките си в продължение на години. Кожата изисква редовно почистване и използване на подходяща крем-боя. Старайте се всеки път, когато обувките ви се повредят – да падне капаче на токчето, да се надере кожата или да се скъса част от шев – веднага потърсете майстор-обущар, който да се погрижи за обувките и да отстрани своевременно повредата. Качествените дамски обувки са скъпо удоволствие и е добре да се стараем да ни служат по-дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *