Как да измерим вътрешни щори за прозорец

Поради красивия им външен вид, често се случва стойността и качествата на вътрешните щори да се пренебрегват. Това не трябва да е така. Този тип щори освен, че могат свободно да станат част от интериора  заради техния естетически издържан външен вид, ще ви предпазват много добре от вредните ултравиолетови лъчи, неприятната слънчева светлина и любопитни очи. Макар и едни от най-простия вид да са, тези изделия имат такива детайли, че могат да преобразят стаята в нещо наистина спиращо дъха. А самите щори като предмет в стаята са си достатъчен детайл, който прави впечатление, засилващо се с правилния избор на точния вид. Няма по-добър избор от вътрешните щори.

Тези изделия освен, че могат да спират слънчевите лъчи, без помощта на завеса, са изключително красиви, защото изглежда, че падат директно от прозореца, заради тяхното вътрешно монтиране. Този тип изделия се предлагат в изключително голямо разнообразие от цветове, шарки и текстури, което ви дава шанс да изберете най-правилното за вас и да предадете професионален вид на интериора.

Има една особено трудна част при поставянето на вътрешните щори. Измерванията може да ви затруднят, но и това, ако ги направите правилно и внимателно без да се изнервяте, ще ви се стори фасулско. Така, че сега ще ви дадем напътствия за това предизвикателство.

Ще са ви необходими метър, хартия, молив и стълба или столче, ако прозореца ви е по-висок. Трябва да проверим дали има достатъчно място между щората и края на отвора на прозореца. Ако ръбът на прозореца е встрани със стената, ще трябва външно монтиране. Измерете ширината на прозореца на 3 места – горната му част, по средата и долния ръб. Трябва навсякъде да е еднакво разстоянието, за да сложите правилно вътрешните щори. Ако е така, то вие сте готови с измерванията.

Не ви препоръчваме да закръгляте измерванията, защото трябва да са точни. Трябва също да знаете, че правилното записване е първо ширина после височина. Препоръчваме ви, ако не сте сигурни, че сте способни да направите правилно точни измервания за поставянето на вътрешни щори, да повикате професионалист, който срещу заплащане да направи това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *