СОТ

Какво е СОТ?

Вероятно повечето от Вас знаят какво е СОТ и как действа, но въпреки това, сега ще се опитаме да го обясним. Все пак има и хора, които никога не са се интересували от това, тъй като не им се е налагало, но човек не знае какво ще му дойде до главата, за това не е лошо да сте информирани, поне от обща култура.

Най-напред ще кажем какво означава абревиатурата СОТ, съкратено от сигнално-охранителна техника. Това е система от няколко елемента, които служители на избраната фирма ще свържат, и по този начин Вие ще бъдете по-спокойни за своя офис, дом, вила или друг обект, и вещите Ви в тях. Тази система работи, благодарение на датчици за движение – след като обекта е издаден, тези датчици засичат и сигнализират за всяко движение в него. Задейства се сирена, служителите на охранителната фирма получават сигнала и отиват на място, за да видят кой или какво причинява задействането на системата. Така, ако евентуални крадци опитат да влязат в обекта Ви, служителите от охранителната фирма ще ги хванат на местопрестъплението.

Има случаи, в които СОТ-аджиите ходят до обектите напразно. Това се случва най-често, ако има забравен отворен прозорец и през него в обекта Ви влезне птичка или друго животно (например котка), или пък излезе вятър и разклати пердето. При такива случаи, датчиците засичат движение, алармата се включва и охранителите ходят до обекта напразно.

Фирмите които предлагат подобни услуги са много, и коя точно ще изберете, решавате Вие. Имате възможност да разгледате офертите на всяка една от тях, да ги сравните и да изберете тази, която е най-подходяща и изгодна за Вашия обект.

Цената за СОТ е различна в отделните фирми, в зависимост от това какво е включено в нея. Някои предлагат безплатно оборудване при сключване на договор за определен период от време, други пък правят отстъпка от цената, ако предплатите таксите за няколко месеца напред, при други пък, условието за предплащане е задължително. Ето защо, преди да направите окончателния си избор, внимателно прочетете и се информирайте какво се включва в цената и какво не.

Най-често, СОТ услуги се търсят в големите градове. Това се дължи на факта, че в градовете има повече офиси и търговски обекти, за които монтирането на СОТ е желателно, да не кажа задължително. Вилите също често биват обект на нападение от крадци, тъй като в тях не се живее постоянно, и заради това много собственици прибягват до услугите на охранителна фирма, с идеята да защитят имота си и вещите в него. В частните домове, по-рядко се използва този вид охрана, тъй като в тях почти постоянно има хора. Но за да сте сигурни, че като се върнете от почивка ще намерите дома и вещите си невредими, не е зле да помислите за монтиране на СОТ. Цените не са непосилно високи, така че ако искате да сте спокойни потърсете фирма, предлагаща СОТ услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *