Какви въпроси задават хората при регистриране на фирма

Когато човек е изправен пред нова за него област, възникват купища въпроси. Мотивацията може да бъде пречупена, поради незнание. Затова, ако сте изправени пред дилемата за откриване на бизнес и регистрация на фирма, но не сте наясно с многото неща, около това, не се тревожете. Има счетоводни къщи, които предлагат услуги по регистрация на фирми. Те ще отговорят на всички ваши въпроси.

Какви въпроси задават хората при регистриране на фирма

Каква фирма да регистрирам?

Законът на България позволява регистриране на фирма от едно лице: ЕТ( едноличен търговец) или ЕООД (еднолично дружество с ограничена отговорност); ООД (дружество с ограничена отговорност) се регистрира, когато собственици са повече от едно лице.

Какви са разликите между ЕТ и ЕООД?

ЕТ е по-евтино за регистрация и по-удобно, ако фирмата има малък оборот или се занимава с търговия на дребно. Едноличният търговец, обаче отговаря с фирменото и личното си имущество, когато задлъжнее и изпадне в неплатежоспособност.

ЕООД фирмата стартира дейност с учредителния акт и внасяне на предварително заявен капитал в банката. По този начин собственикът си гарантира неприкосновеността над личното имущество. В случай на възникнали задължения за погасяването им се полза единствено фирменото имущество.

Какво представлява ООД?

ООД е, както и ЕООД, но тук собствениците са двама или повече. Тук минималното изискване за стартов капитал е от 2 лв., но при планиране за натрупване на големи активи в бъдеще, не е най-удачен вариант да впише символична сума пари за първоначален капитал.

Колко ще струва регистрацията на фирма?

Цената може да ви струва повече, ако искате сами да регистрирате фирма. Това е така, защото се налага да съберете и оформите много документи, а често незнанието и липсата на опит налагат по няколко ходения по инстанции и връщане на пакети с документи.

Колко време отнема фирмена регистрация?

Документите могат да се подготвят в рамките на един работен ден. Когато това стане се подават (входяват) в Агенцията по вписвания. Там се налага изчакване в рамките на 2 дни. Това технологично време е нужно за разглеждане на документите и последващо официално вписване в регистъра.

Възползвайте се от специалистите в счетоводна кантора, за да намерите правилните отговори на въпроси от изключително значение за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *