Изгодни цени за моторни масла за дизелов и бензинов двигател

Двигателното масло позволява на двигателя да работи без правилно. С негова помощ се намалява триенето при буталата и сегментите, разходът на гориво е по-малък, по-малко е и съпротивлението. Маслото има задачата да охлади работещите елементи и същевременно да отведе всички замърсявания в двигателя до масления филтър.

Тъй като функцията му е важна, то трябва да се сменя през определен интервал от време, за да може да изпълнява задачите си. Така ще гарантирате добра работа на двигателя и пълната му изправност за дълго време.

Производителите на автомобили определят какви спецификации трябва да има маслото, което трябва да се използва за двигателя на колата. Точно определено е и количеството масло, което трябва да се сипва в двигателя.

Специалистите препоръчват за по-старите автомобили да се купува полусинтетично масло. За новите бензинови двигатели се препоръчват синтетичните масла. Същото важи и за автомобилите с турбодизелов двигател.

За по-износените двигатели спокойно можете да се слага същия вид масло, което е използвано до момента – синтетика или полусинтетика, но да е с по-висок вискозитет. Така ще се намали разхода на масло, а шума на двигателя ще е по-малък.

Ако не сте напълно сигурни какво масло да купите как да направите смяната му, по-добре се обърнете към оторизиран сервиз за смяна на масла. Специалистите там добре знаят какво да налеят в двигателя на вашия автомобил. Там със сигурност ще ви предложат изгодни цени за моторни масла за дизелов и бензинов двигател.

В специализираните сервизи смяната на маслото ще стане бързо и сигурно, а вие ще сте сигурни, че двигателя няма да се повреди, заради вашето незнание и некомпетентност.

Не е изключение продажбата на некачествени масла на нерегламентирани места. Не се стремете да спестите някакви дребни пари, а в същото време да застрашите качествената работа на двигателя. Един ремонт на двигател ще ви струва почти толкова, колкото да си купите  здрава кола на старо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *