Готварски печки с екстри

Съвременните готварски печки са една идея по напред от всичко това, което се е продавало в миналото. Да, те отново са предназначение за приготвяне на храна по най-различни начини, но вече в тях много повече функции, които ги превръщат в незаменим помощник в кухнята за всякакви кулинарни ситуации. Какви обаче са тези функции и с какво допринасят за всичко казано в увода? Нека да видим.

Разбира се, че трябва да започнем със smart функциите. Те не са такива, които готвят сами, но значително улесняват процесите свързани с приготвяне на едно или други ястие. Ако преди се налагаше да избирате дали да включите на 4 или на 6 котлона, за да не изври водата от ястието, то днес има възможност да запаметявате температура на готвене за дадено ястие.

Оптимизирана форма създаваща по-добра циркулация на въздуха. Особено важна функция за фурната, при която след години научна работа са намерени оптималните размери и вътрешна структура за най-добра циркулация на въздуха по време на печене на дадено ястие. Физичните закони са използвани и за по-оптимално ползване на котлоните.

LED дисплей и Touch-контрол – няма как да минем без това, което сякаш превръща печката в компютър. Вярно е, че е трябва известно време да се научите да работите, особено ако ви е за първи път.

Сензори – от изключително значение за ефективно готвене с по-малко разход на енергия се явяват сензорите в електрическите готварски печки. Така може да се постигне авторегулиране на температурата при варене или при печене на ястие във фурната.

Печка с печка не си приличат ако става дума за различни модели. Тоест при всяка може да има дадени екстри, които да не са налични при друг модел. Затова още преди закупуване можете да прочетете повече за всеки модел, който се продава. Така ще придобиете представа за приликите и разликите при даден модел, и ще знаете, кой е най-подходящ за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *