Всичко за офис столове

Офис столовете са тези, които всяка сутрин с готовност приемат в своите обятия нашето полусънно тяло. Те ни предлагат мека седалка и приятна за гърба облегалка, така че да се чувстваме комфортно и приятно. През цялата седмица прекарваме с тях, но те никога не роптаят от тежестта, която стоварваме върху тях.

За да се направи правилен избор на офис столове е необходимо да се съобразите с известни изисквания съобразно вида им. Те трябва да са качествени, практични и удобни, за да може служителите да работят без да чувстват умора. Трябва да могат да се регулират на височина за да са удобни за всеки човек индивидуално.

Може да ги разделим на операторски и компютърни. Първите са удобни и функционални. Снабдени са с подлакътници, механизъм за регулиране височината на седалката и ъгъла на наклона на облегалката. Компютърните офис столове са универсални. Те притежават максимален комфорт и мобилност. Такива модели не само лесно се местят из офиса, но и добре се въртят около оста си. За да може човек да запази добра работоспособност през целия ден изборът им трябва да е обмислен до последния детайл.

Столовете за посетителите в офиса обикновено са в същия дизайн и отговарят на общото стилно решение на офиса. При това те също трябва да са качествени и удобни. Не е задължително конструкцията им да бъде сложна, но е желателно да имат привлекателен външен вид.

Конструкцията на офис столовете трябва да има пет лъчева опора на добре движещи се колела. Правилен ъгъл на наклон между седалка и облегалка – около правия ъгъл, което да позволява нормално състояние на гърба при работа. При избор и покупка задължително седнете за да се убедите, че седалка и облегалка повтарят контурите на вашето тяло.

Повърхността на седалката да бъде гладка, а формата – кръгла. Желателно е тапицерията да бъде дишаща и екологично безвредна. По цвят да се съчетават с останалите офис мебели и интериора като цяло. Класическият жанр предпочита тъмните цветове.

За да сте сигурни, че купувате подходящите офис столове задължително седнете и ги пробвайте. После наблюдавайте как ставате от тях – те не трябва да се движат и скърцат при ставане. Движенията им трябва да са гладки при всякаква повърхност на пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *