Бялата риза – лукс или необходимост?

Бялата риза е задължителна за модния бизнес имидж, но придава женствен и романтичен вид и на тоалетие за свободното време. Когато обмисляте как да носите бяла риза, ако сте работеща жена, струва си да помислите с какво може да се  комбинира. С този пост ви предлагаме няколко варианта. Най-често срещаният е с дамски костюм, изработен в актуален цвят и от качествена материя. Той може да включва сако и панталон или сако и пола от една или различни материи и цветове. Съвременните тенднции в бизнес облеклото не препоръчват да носите черен костюм, тъй като драматичната комбинация от черно и бяло изглежда твърде радикална. Най-често стилистите съветват да се избират тоалети с наситени тъмни цветове: синьо, сиво и бордо, като може да носите и зелено или кафяво. Те изглеждат страхотно с бяла риза, прибрана в полата или панталона или оставена свободно отвън. Напоследък е модерно дори да бъде носена с тънък колан.

Дънковите поли оново се връщат на мода. Носете такава пола с вашата свежа бяла риза, като добавите малка чанта и шапка. Подчертайте вашата индивидуалност, като добавите цветен шал, завързан небрежно на шията в парижански стил.

Можете да носите ризата леко разкопчана. Изберете бяла риза с бродерия или сами избродирайте деликатна декорация върху нея – сега това е голям хит и изглежда чудесно на белия фон.

Бизнес дрес кодът ви позволява да носите не само тоалети със сака, но и с жилетки. И тук отново ризата ще бъде подходяща, като краищата на ризата, освободени изпод жилетката, могат да смекчат сковаността на външния ви вид.

За дамите в деловия свят много офиси имат стандартна униформа: риза и пола. В този случай отново можете да се обърнете към ризата, като добавите към нейната елегантност права или „молив“ пола със средна дължина.

Ризата в такива случаи е по-добре да бъде прибрана вътре. В комбинация с пола с макси дължина, можете да носите ризата отвън и дори да добавите върху нея колан. Необичайно изглежда бяла риза, завършена с вложки, например от дантела.

Страхотна комбинация в стил „стрийт шик“ е да носите бяла тениска под вашата бяла риза. Ако се притеснявате, че може да се изпотите, може да носите ежедневна сива тениска, вместо бяла под вашата лека риза. Oversize моделите изглеждат леки, витални и добавят докосване на модерен градски въздух.

За свободното време в свободните градски пространства, може да съчетаете бялата риза с пола. Може да завържете краищата на ризата на нивото на талията. През уикенда може да носите бели ризи с щампи и надписи.

Отлична идея е да носите бялата си риза с дънки. Добавете цветни токчета и някои елегантни аксесоари за шикозен външен вид, който е идеален за вашата бляскава клубна визия за вечерта.

Източник: https://stylezone.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *