Битумни керемиди и ремонт

Някои ремонти в жилищата се подминават с лека ръка. Така обаче няма как да се отнасяте с проблем при покривното покритие. Дори да познавате качествата на битумните керемиди защото сте инсталирали такива на покрива, това не значи, че те не се повреждат и че не трябва да се следи състоянието им.

Ако пренебрегвате покривното покритие, каквото и да е то, може да настъпят течове, които доста да навредят на семейния ви бюджет. Не всеки може да преценява кога е време да се подмени стария покрив, добрите майстори имат преценка за тежестта на течовете до определянето кога липсата на една керемида може да стане проблем. Те също ще виждам проблем и какво да търсите, за да го решите, дори когато ще се наложи да пазарувате нови шингли.

Водните следи на тавана, или още по-лошо, капеща вода от него често е свързано с голямо притеснение, че целият покрив е на парчета. Но това, че има теч, не означава, че ще трябва да замените целия покрив. Понякога ремонтът е бърз и не е много скъп, просто защото битумните керемиди го позволяват. Спирането на теча е свързано със  запълване на пукнатина чрез запушване, подмяна на няколко шингли или инсталиране мембрана или слой от метал, който осигурява механична бариера за пренасочване на водата към улуците. 

Когато има проливни дъждове, наблюдавайте таваните в дома си. Обикновено водата не се събира там откъдето е влязла. Затова вместо да чакате да идентифицирате откъде покривът тече, профилактично може да проверявате покрива за нарушения в цялостта на шинглите например. Когато установите нарушение или възникне случаен проблем, много по-бързо ще реагирате и ще се свържете с майстори, които ще фиксират нещата.

Особено важно е в съвременните климатични особености на ежедневието да следите покривите и фасадата на жилищата. След силни и бурни ветрове, след пороен дъжд и градушка, след силен пек и после веднага студен фронт – колкото и да е издръжлив даден материал, пак се прави преглед дали всичко е наред.

Източник: https://armormat.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *